NASA tüm arşivini sitesi üzerinden yayınlıyor

NASA şu ana kadar gerçekleştirdiği tüm uzay görevleri esnasında elde ettiği tüm video, resim ve ses kayıtlarını bir arşiv sayfası oluşturarak yayınlıyor.

Arşiv için ayrılmış sayfanın üstünde oluşturulan arama çubuğuna aramak istediğinizi yazarak sonuçlara ulaşabiliyorsunuz. Aramayı sadece resim, video veya ses kaydı biçiminde de yapabiliyorsunuz. Arama sonuçları içinde tarih seçeneği de bulunuyor. İstediğiniz tarih aralığında aramalar yapabiliyorsunuz.

Arama sonucu çıkan görüntüleri indirme (Download) tuşu ile indirebilirsiniz. Üstelik indirme esnasında çözünürlük değerlerine göre seçimde yapabiliyorsunuz. İstediğiniz çözünürlükte indirebilirsiniz. Ayrıca indirmeden de en yüksek çözünürlükteki paylaşım linki veriliyor. İstediğiniz sitede kullanabilirsiniz. Birkaç sosyal paylaşım sitesinden de paylaşma seçenekleri bulunuyor.

Show EXIF Data tuşuyla da görüntü ya da resmin çekim bilgilerine de ulaşabiliyorsunuz.

İndirilen tüm içerikler halkın kullanımına açık şekilde yayınlanıyor. Ticari kullanım hariç her türlü sitede istediğiniz gibi yayınlayabilir ve kullanabilirsiniz.

NASA arşivini sürekli güncel tutacağını açıkladı. Bundan sonraki görevlerden gelen tüm görüntüler ve ses kayıtları arşiv sitesine sürekli eklenerek kullanıma açılacak.

Eğitim veya araştırma için ve uzayla ilgili siteleri veya kişiler kullanabilir.

Arşiv adresi:
https://images.nasa.gov/

Notlar:
NASA Image and Video Library (NASA Resim ve Video Kütüphanesi)

NASA (National Aeronautics and Space Administration) (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)
https://www.nasa.gov/

Genel olarak tüm içerikler telifsiz yayınlanıyor. Fakat nadirde olsa özel durumlar veya üçüncü taraflar gibi durumlara karşın sitede çıkabilecek uyarılara karşı dikkatli olun.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir