Samsung 539 milyon dolar tazminat ödeyecek

Apple şirketi 2011 yılında iPhone telefonlarına ait patent haklarının Samsung firması tarafından ihlal edildiğini açıklamıştı.

2012 yılında Apple ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Samsung firması hakkında dava açmıştı.

Apple 1 milyar dolar tazminat istediğini açıklamıştı. Bu rakama gerekçe olarak Samsung firmasının dünya genelindeki satışlarından elde ettiği gelirlere göre cezanın belirlenmesini istemişti.

Samsung ise sadece telif haklarını ihlal ettikleri telefon modellerinin satışından elde edilen kâr miktarının dikkate alınmasını gerektiğini açıklamıştı. Patent haklarını ihlal eden telefon modellerinin gelirlerine bakılarak tazminatın 28 milyon dolar olması gerektiğini açıklamışlardı.

İki şirket arasında tazminat tutarındaki anlaşmazlık 6 yıldır sürüyordu.

25 Mayıs 2018 tarihinde mahkeme Samsung firmasının Apple firmasına 539 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Apple yaptığı açıklamada konunun para olmadığı ürünlerinin kopyalanmasının bedelinin ödenmesi ve çalışanlarının emeğinin ve yaratıcılıklarının korunmasının ana amaçları olduğunu açıkladı.

Samsung firmasının karara itiraz hakkı bulunuyor.

Öncelikle mahkeme kararına itiraz hakkı var ve Samsung bu hakkını kullanabilir. Fakat tüm mahkeme boyunca Samsung patent ihlali yaptığını kabul ediyor ve sadece ihlal yaptığı modellerin karar alınırken göz önünde bulundurulmasını istiyor.

Karara itiraz edilse de Samsung bu rakamda olmasa bile büyük miktarlarda ceza ödemesi büyük oranda kesinleşmiş gibi duruyor.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir