Stephen Hawking hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking 14 Mart 2018 tarihinde hayatını kaybetti.

76 yaşında hayatını kaybeden ünlü bilim adamı fizikçi, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar olarak tanınıyordu.

1963 yılında henüz 21 yaşındayken nadir görülen ALS hastalığına yakalanmış ve doktorlar tarafından kendisine en fazla 2 yıl ömrü olduğu açıklanmıştı.

2 yıllık ömrü kaldığı söylense de 55 yıl yaşamıştır. Üstelik hastalığı sürekli ilerlediği için konuşma yeteneğini kaybeden ve tüm vücudu neredeyse felç olduğu halde çalışmaya ve üretmeye devam etmiştir.

Hiçbir sağlık sorunu olmayan ve çoğu boş vaktini boşa harcayan veya çoğu önemsiz sorunlar içinde boğuşurken zamanını boşa harcayan biz insanlara büyük bir hayat dersi vermiştir. Çok önemli çalışmalar yapmasının yanında biz insanlara hayata dair verdiği en büyük çalışması ve hayat dersi başarılarıyla dolu yaşam hikâyesi oldu.

2 yıl içinde öleceksin ve üstelik bu süre içinde tüm vücudun felç olacak denildiği halde çalışmaya üretmeye devam etmiştir. Bu kadar kötü bir haber aldığı halde kaç insan çalışmasına devam edip dünyaca ünlü olacak kadar başarılara imza atabilirdi? Ya da bu kadar kötü bir durumla karşılaşmayan sağlığı yerinde olan ve yaşamak için zamanı olan insanlar neden bir alanda bir şeyler üretmezler?

Yaşamı ve çalışmaları hakkında Barış ÖZCAN Youtube kanalında güzel bir video yayınladı. Bu videoya aşağıdaki linkten ulaşıp izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=FgorLc4K2eA

Hayatı ve yaşamı hakkında ayrıntılı yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.wiki-zero.com/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvU3RlcGhlbl9IYXdraW5n

Notlar:

ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hakkında ayrıntılı yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.wiki-zero.com/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvQW15b3Ryb2Zpa19sYXRlcmFsX3NrbGVyb3o

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir