Blue Origin uzay istasyonu kurmayı planlıyor

ABD merkezli Blue Origin uzay şirketi ile Sierra Space şirketi ticari uzay istasyonu kurmayı planladığını açıkladı.

Şirket birden fazla amaca hizmet edebilecek bir iş merkezi gibi kullanmayı planladığını açıkladı.

İstasyonun adının Orbital Reef (Yörüngesel Resif) olacağı ve 2030 yılına kadar yapımının tamamlanmasının planlandığı belirtildi. İstasyonda aynı anda 10 kişinin yaşayabileceği açıklandı.

İstasyonun yapımında Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions ve Arizona Devlet Üniversitesi ile birlikte çalışılacağı açıklandı.

Uluslar arası Uzay İstasyonu (ISS) 20 yaşında ve 2030 yılına kadar bütçesi onay almış ve kullanımda olması planlanıyor. Fakat istasyonun çok büyük ve masraflı tamiratlara ihtiyacı olduğu daha önce açıklanmıştı.

Rusya istasyondaki geri kalmış teknolojinin güvenlik tehdidi oluşturduğunu ve bu yüzden 2025 yılında istasyondaki ortaklıktan çıkabileceğini açıklamıştı.

Bu gelişme üstüne NASA 2030 yılında tamamlanmak üzere yeni bir uzay istasyonu yapımı için 400 milyon dolarlık ihale açmıştı.

Bu ihale için birçok şirketin ortaklık kurarak ihaleye katılması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde NASA tarafından 2.9 milyar dolarlık bir ihaleyi Blue Origin şirketi en büyük rakibi SpaceX şirketine kaptırmıştı.

NASA tarafından yeni bir uzay istasyonu yapım ihalesi duyurulduktan sonra Blue Origin bu uzay istasyonu planını duyurmuş oldu.

Not:
Blue Origin şirketi tarafından istasyon hakkında ayrıntılı bilgi ve resimleri içeren bir açıklama resmi sitesinden yayınlandı. İlgili açıklamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.blueorigin.com/news/orbital-reef-commercial-space-station

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir