Mars’a ilk insanlı yolculuk tarihi açıklandı

Geçtiğimiz eylül ayında eski ABD başkanı Barack Obama 2030 yılı civarlarındaki bir tarihte Mars gezegenine ilk insanlı yolculuğun gerçekleşmesini hedeflediklerini açıkladı. NASA 2035 yılını öngörmektedir. Ayrıca gezegen üstünde insanların yaşayabileceği bir üs kurmayı düşündüklerini açıklamıştı.

Açıklamaya göre ilk insanlı yolculuğu NASA tek başına gerçekleştirmeyecek. Özel uzay firmaları ile birlikte çalışılacağı belirtilmişti.

Özel firmaların kullanılacağı açıklananınca akla en büyük aday olarak SpaceX firması geliyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo taşınması işini alan SpaceX firması hala istasyona yük taşımaya devam ediyor.

SpaceX firması kurucusu ve yöneticisi Elon Musk geçtiğimiz eylül ayında (2016 Eylül) Meksika’da gerçekleştirilen bir uzay kongresinde (iac 2016) 2022 yılı içerisinde Mars gezegenine ilk insanlı seyahati gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı.

Seyahat ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir animasyon videoda kongrede yayınlandı.

2022 yılının tercih edilme sebebi Dünya ile Mars gezegenin seyahate en uygun mesafede birbirine yaklaştığı yıl olduğu açıklandı.

Seyahat için Raptor adlı metan ile çalışan roketler kullanılacak. Geçtiğimiz eylül ayında roketlerin ilk denemesi gerçekleştirilmişti. Mars gezegeninde metan bulunması nedeniyle yakıt olarak metan tercih edildiği belirtiliyor.

Şu an dünyadaki gelişmelere bakarsak bu yüzyılın sonuna kadar insanlık güneş sisteminin tamamına ulaşmış olacak. Tabi çok büyük bir sorun yaşanmazsa. Üçüncü dünya savaşı, 1929 ekonomik buhranı gibi tüm dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik kriz ya da küresel ısınmadan kaynaklı çok büyük iklimsel felaketler gibi büyük sorunlar yaşanmaz ise insanlık 2100 yılına geldiğinde kendi güneş sistemine tamamen yerleşmiş olacak.

Dünya şu an Mars gezegenine yerleşme, Jüpiter gezegenin halkalarında maden arama, göktaşlarında maden arama ve uzay madenciliği gibi konular üstüne konuşuyor. Bu hedefleri gerçekleştirmek için tüm çalışmalarını tamamlamaya çalışıyorlar.

Dünya uzayda yeni bir adım atmaya doğru hızla ilerliyor. İlk adım emekleme diyebileceğimiz uzaya çıkmak olmuştu. İkinci adım aya gitmek olmuştu. Şimdi sıradaki üçüncü adım tüm güneş sistemine hâkim olmak. Dünya ülkeleri bu konuda işbirlikleri yapıyorlar ve birbirleriyle yarış içindeler.

Dünya bunları konuşurken ülkemizin son 6-8 aydaki gündemi ve uğraştığı olayların ve gelişmelerin ne olduğunu gördük. Bu duruma bakarak dünya ülkeleri mi kazanacak biz mi sonuç apaçık ortada duruyor. Neyle ilgilenir ve çalışırsanız ülke olarak o kadar gelişir ya da geri kalırsınız.

Mars seyahati ile ilgili yayınlanan animasyon videosu:

 

Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=0qo78R_yYFA

SpaceX resmi Youtube kanalı:
https://www.youtube.com/channel/UCtI0Hodo5o5dUb67FeUjDeA

SpaceX resmi web sitesi:
http://www.spacex.com/

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir