Amerikalı gençlerin Facebook kullanımı azaldı

ABD merkezli Pew araştırma şirketi tarafından internet kullanımı üstüne yapılan bir araştırma yayınlandı.

Araştırma göre Amerikalı gençlerin %51’i Facebook kullanıyor. 2015 yılına göre Facebook’un %20 oranında kullanıcı kaybettiği araştırma sonuçlarında ortaya çıktı.

Amerikalı gençlerin Facebook yerine Youtube, Instagram ve Snapchat kullanmaya yöneldikleri araştırma sonuçlarında ortaya çıktı.

Gençlerin %85’inin Youtube kullanmaya başladığı belirlendi. Böylece Amerikalı gençlerin bir numaralı tercihi Youtube olduğu belirlendi.

Gençlerin %72’si Instagram ve %69’unun Snapchat kullandığı belirlendi.

Gençlerin Twitter kullanım oranı %32 ve Tumblr kullanım oranı ise %14 olarak belirlendi. Bu oranlar 2015 yılında açıklanan rakamlara çok yakın olduğu belirtiliyor.

Araştırmada Facebook gençler arasında birinciliği Youtube sitesine kaptırsa da Instagram sitesine sahip olması sayesinde önemini korumaya devam ettiği görünüyor.

2015 yılında yapılan araştırmada 13 – 17 yaş aralığındaki Amerikalı gençlerin %73’ü akıllı cep telefonu sahibi iken bu araştırma ile bu oranın %95’e çıktığı belirlendi.

Araştırmaya katılan gençlerin üçte birinin sosyal medyanın hayatlarını olumlu etkilediği, üçte birinin ise olumsuz etkilediği geriye kalan gençlerin ise hayatlarına herhangi bir etkisi olmadığı görüşünde oldukları belirlendi.

Ayrıca geliri düşük ailelerin çocuklarının Facebook kullanımı yüksek gelirli ailelerin çocuklarına göre daha fazla olduğu sonucu da araştırma sonuçlarında açıklandı. Bu durum gerçek hayatlarında sosyal faaliyetleri ve imkânları azaldıkça insanların bunu sanal olarak internet üstünden yaşamaya çalıştıklarının bir göstergesi olabilir.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir