Çin uzaya deprem gözlem uydusu fırlattı

Çin sismik dalgaları inceleyecek olan sismo-elektromanyetik olan ilk uydusunu uzaya fırlattı.

02 Şubat 2018 tarihinde Çin’e ait Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezinden atılan uydu uzayda 5 yıl görev yapacak. Ayrıca Danimarka ile Uruguay ülkelerine ait mini uydularda yörüngeye yerleştirilmiş oldu.

Uydu ile elektro manyetik alanlar ve yüksek enerjili parçacıklar gözlemlenecek.

Zhangheng 1 adı verilen uydu ile Çin içindeki 6 büyüklüğü üstündeki depremler ile dünyadaki 7 büyüklüğü üstündeki depremlerde ortaya çıkan elektro manyetik dalgalar incelenecek. Bu çalışma ile depremlerin önceden tahmin edilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca uluslar arası alanda uzaydan deprem izleme ağına katkılar yapması bekleniyor.

Fırlatmada uzaya 5 mini uydu ve Zhangheng 1 ile birlikte bir de Genç Öncü 1 adı verilen (Young Pioneer 1) ortak eğitim uydusu fırlatıldı.

Uydu UV ışınlarında radyo dalgalarının kablosuz şekilde depolanma ve iletilmesi ile uzayı görüntüleme ve nesnelerin interneti görevlerinde yer alacak.

Uydu test çalışmaları bitip tam çalışır hale geldikten sonra Çin içindeki ilkokul, ortaokul ve diğer tüm eğitim kurumlarına yerleştirilecek istasyonlarla tüm verileri paylaşılacak. Böylece tüm öğrenciler uzayı görüntülemek ve kablosuz iletişim alanlarında bilgilere ulaşabilecek.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir