Akşam yemeği yememek kilo almaya sebep oluyor

Osaka Üniversitesi bünyesinde çalışan Japon bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre akşam yemeği yememenin obeziteye sebep olabildiği belirtildi.

Araştırmacılar 18 yaş ve üzeri 17 bin 573 erkek ve 8 bin 860 kadın öğrencinin 3 yıllık sağlık kayıtlarını inceledi. Araştırma sonucunda akşam yemeğini atlayan kişilerin kilo almaya daha yatkın ya da hâlihazırda fazla kilolu olduğu tespit edildi.

Akşam yemeği yememenin erkeklerin yüzde 10.8’i ile kadınların yüzde 17.1’inde temel kilo alma nedeni olduğu tespit edildi.

Kilo alan katılımcıların önemli bir bölümünün daha az uyuduğu, sigara kullandığı ve içki içtiği akşam yemeğini yiyenlere kıyasla diğer öğünleri daha sık atladıkları belirlendi.

Çalışma boyunca kilo alan erkeklerin geç saatlerde yemek yedikleri görüldü. Kilo alan kadınlarda ise geç saatlerde yeme bulgusuna rastlanmadı.

Akşam yemeği yememenin neden kilo artışına sebep olduğu tam olarak anlaşılmadığı araştırmada belirtildi. Ancak araştırmada akşam yemeğini atlamanın açlık hissini yükselttiği ve bu yüzden diğer öğünlerde kişinin çok fazla yemek yemesine sebep olabileceği belirtildi. Kilo alımına sebep olan etkenin bu olabileceği tespitine yer verildi.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir