ABD Ay’a insan gönderecek

NASA Ay yüzeyine yeniden insan göndereceğini ve Ay insanlı uzay görevinin resmen başlatıldığını duyurdu.

ABD en son 1972 yılında Ay yüzeyine insan indirilen bir görevi gerçekleştirmişti.

2017 yılı içinde ABD Başkanı Donald Trump NASA’ya Ay yüzeyine yeniden insan gönderilmesi talimatı verdiğini açıklamıştı. Daha sonra ABD Başkan yardımcısı Mike Pence bir açıklamasında Ay’da sadece ayak izleri ve bayrak bırakmanın yeterli olmadığını ve astronotları yeniden Ay’a göndereceğiz demişti.

NASA ABD’nin Ay yüzeyinde varlığını sürdürülebilir kılmak amacıyla uzay görevini sürdüreceklerini açıkladı. Açıklamadaki sürdürülebilir kılmak ifadesi ile kalıcı olarak kalmayı sağlamak istedikleri yani bir üs kurmayı planladıklarını resmen kabul etmiş oldular.

Görev özel uzay şirketleri ve NASA ortaklığı ile gerçekleştirileceği açıklandı.

2019 yılından itibaren bir dizi robotik uzay görevi gerçekleştirilecek. Bu görevler ile Ay yüzeyinde bir üs kurulabilmesi muhtemel yerler incelenecek. Daha sonra seçilen noktalara insan indirilecek.

NASA ABD’nin gelecek yıllardaki uzay keşifleri için gereken bilimsel ve teknolojik cihazların Ay yüzeyinde seçilecek bir yerde kurulacağını açıkladı.

ABD Mars gezegenine yerleşmek, uzay madenciliği ve derin uzay görevleri için bir uzay üssünü Ay yüzeyinde kuracağını açıklamış oldu. ABD uzaya Ay üssünden açılacak ve uzay görevlerini bu yerden yönetecek ve uzayı izleyecek.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir