Çin’de sürücüsüz otobüs seri üretimine başlandı

Baidu Apolong adını verdiği sürücüsüz otobüslerin seri üretimine geçtiğini açıkladı.

Otobüs Çin’in arama motoru ve teknoloji devi olan Baidu ile başka bir Çinli üretici olan King Long şirketi tarafından ortaklaşa üretildi.

Ortalama bir otobüsün üçte biri kadar büyüklüğünde olan araç 14 yolcu taşıyabiliyor. Araçta sürücü koltuğu ve aracın kullanılmasını sağlayan direksiyon, gaz veya fren vb hiçbir parça bulunmuyor.

Araç elektrik enerjisiyle çalışıyor. 2 saat şarj ile 100 km yol alabilen araç saatte 70 km hız yapabiliyor.

Araçta Baidu tarafından yazılımı gerçekleştirilen otonom sürüş platformunun son sürümü olan Apollo 3.0 yazılımı kullanılıyor.

Araç Çin’deki Pekin, Guangzhou, Shenzhen ve Xiongan gibi şehirler başta olmak üzere havalimanları, kapalı alanlar ile turistik alanlarda yolcu taşımacılığı yapacağı açıklandı.

Ayrıca 2019 yılı içinde Japonya’da nükleer santral, kapalı alanlar, yaşlı insanların taşınması veya havalimanları gibi alanlarda kullanımı için anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

Araçta kullanılan yazılımın dünyada birkaç şirket tarafından üretilebildiği belirtiliyor.

Geçmişin ucuz ve kalitesiz ürün üreten ülkesi olarak bilinen Çin artık ileri teknoloji üreten dünyanın sayılı şirketlerine sahip bir ülke haline gelmeye başladı.

Baidu başta arama motoru olmak üzere birçok teknoloji alanında faaliyet gösteriyor. Baidu için Çin’in Google’ı denilebilinir.

Notlar:
Baidu resmi Twitter hesabından yapılan duyuru:
https://twitter.com/Baidu_Inc/status/1014337063737409537

Aracın görüntülerine ulaşabileceğiniz bağlantılar:

https://twitter.com/baidu_inc/status/981560564655710208

https://www.youtube.com/watch?v=uwdMV_T_-Lg

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir