Facebook topluluklar zirvesi düzenlendi

8-9 Şubat 2018 tarihinde Facebook topluluk zirvesi olan Facebook Communities Summit Londra kentinde düzenledi.

Facebook bu çalışmayla ne elde etmeye çalışıyor?

Facebook son yıllarda tek bir platform olmayı hedefliyor. Site içinde her şey olsun ve benim bünyemde olsun şeklinde bir davranış sergiliyor. Bu toplantı da bunun sonucu olan bir çalışmadır.

Bireysel olarak kimse Facebook sitesinden kolayca gitmez. Fakat bir sayfa veya grup üye sayısında büyük bir artış yakaladığında güçlenmiş olur. Her bir grup kendine bir site açıp gelir elde etmek isterse ne olacak? Bu Facebook açısından kötü bir gelişme olur. Üyelerinin sitesinde geçirdiği zaman düşer ve tek bir platform olmaktan çıkmaya başlar.

Ön planda grupların sorunlarını dikkate almak için zirve düzenleniyor görüntüsü var. Tabi ki bu da hedefler içinde grupların sorunları Facebook bünyesinde devam etmeleri isteniyorsa önemlidir. Fakat kendi ülkelerinde başarılı ve büyük sayfaların veya grupların elde tutulmaya çalışılması ana hedeftir.

Bu zirveden çıkan başka bir gelişme de burs ve yatırım desteğidir.

Her ülke yönetim kademesine 10 milyon dolara kadar burs ve yatırım desteği verebilmesi için bütçe ayrıldığı açıklandı.

İnternet üstünde bir fikir ortaya çıktığında önceki fikri yok etmiştir. Bu hep böyle olmuştur ve yeni fikirler her zaman çıkmıştır ve çıkacaktır.

Yeni fikirlerin çıkması engellenemiyorsa yeni fikirlerin Facebook bünyesinde çıkması istemek en akıllıca yol olacaktır.

Bu burs ve yatırım desteği haberi de fikirleri çıkarabilecek kişileri burs veya yatırımcı desteği ile tespit edebilmek ve mutlaka Facebook bünyesine katmaktır.

Sonuçta hangi ülkede ne kadar başarılı genç var ise Facebook bünyesine bir şekilde ekleneceğine göre tüm fikirler yine Facebook fikri olarak ortaya çıkacaktır. Facebook fikri olmasa bile yatırım destekleri ile fikir çok küçükken ya satın alınır ya da bünyeye bir şekilde katılması sağlanır.

Facebook kalıcı olmak için ve tek platform olmak için her şeyi yapıyor.

Daha önce İnstagram sitesini satın alması bunun örneklerinden birisidir. Sürekli yeni bir şirketi satın alıyor ya da satın alamıyorsa benzerini bünyesinde oluşturuyor.

Videoların kendi bünyesine yüklenmesini istiyor. Ya da herkese e-mail adresi sağlayarak kendi üstünden posta hesabı açılmasını istiyor.

Özetle mantığı tek platform olayım. İnsanlar her istediğini benim bünyemde bulursa neden sitemi terk etsin ki mantığını kullanıyor.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir