Hisar-A füzesinin testi başarıyla tamamlandı

01 Şubat 2018 tarihinde Aksaray ilindeki füze test sahasında yapılan atış başarıyla tamamlandı.

Türk Silahları Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacını karşılaması için üretilen Hisar-A füzesinin test atışı başarıyla gerçekleştirildi. Atılan füze tüm manevra ve tüm testleri başarıyla tamamladı.

Daha öncede Hisar-O füzesinin test atışı başarıyla tamamlanmıştı.

Hisar serisi füzeler askeri ve stratejik olarak önemli tesislere saldıracak düşman uçak veya uçan araçlarına ve düşman tarafından atılan havadan karaya türdeki füzelerine karşı korunma amacıyla kullanılacak.

ROKETSAN ve ASELSAN tarafından üretilen ve hava savunma ve kalkanı şeklinde kullanılacak olan yerli füze sistemimiz üretilmiş olacak.

Dünyada bu alanda sayılı üretici ülkelerden birisi haline geleceğiz.

Bir ülkeden silah satın aldığınızda kaynak kodları dâhil birçok bilgiye sahip olamıyorsunuz. Silah sizin elinizde olsa da kontrol %100 sizde olmayabiliyor. Satıcı ülke silahı herhangi bir ülkeye karşı kullanmamanız için sistemlere müdahalede bulunabiliyor. Bu yüzden başka ülkelerden silah almak büyük sakıncalar doğurabiliyor.

Ülkemiz savunma sisteminin tamamı olmasa da en azından büyük oranda yerli ürünler bulundurmamız ülke savunması adına büyük başarıdır. Umarım bu türdeki silah üretimimiz daha da artar.

Ayrıca bu tür silahların kritik parçalarını da üretmemiz gerekiyor. Örneğin füze çeliği üretimi ülkemizde yok. Bu ürünü üreten ülkeler bize satış yapmayı durdururlarsa ya da uluslar arası alanda ambargo uygulanması durumunda silah sistemimiz yerli de olsa üretimimiz aksar veya tamamen durur.

Yerli ve milli üretimi alt üretim alanlarında da yaygınlaştırmalıyız.

Notlar:

Hisar serisi füzelerin ayrıntılı ve teknik bilgileri:
http://www.roketsan.com.tr/urunler-hizmetler/hava-sistemleri/hisar-hava-savunma-fuzeleri/

Hisar füzeleri için yayınlanan ürün broşürü:
http://www.roketsan.com.tr/wp-content/uploads/2017/07/HISAR-TR-email.pdf

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir