Gittigidiyor sitesi kapanıyor

Dünya çapında tanınan eBay tarafından satın alınan Gittigidiyor sitesinin kapatılacağı açıklandı.

eBay tarafından yapılan yazılı açıklama ile 20 Haziran tarihinden itibaren artık yeni ürün ilanı yapılmayacağı açıklandı.

18 Temmuz tarihinden itibaren siteden satış yapılmayacak.

5 Eylül tarihine kadar tamamlanmamış işlemler için hesap sahipleri işlem yapmaya devam edebilecek. 30 Eylül tarihine kadar müşteri hizmetleri hizmet vermeye devam edecek.

eBay 2011 yılında %93 hissesini satın almış 2016 yılında ise hisselerin tamamını satın almıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde, ABD’de veya birçok ülkede devlet yabancılara satışı bazı şartlara bağlıyor ya da yasaklayabiliyor. Ülke yararına olmayan ya da zararı olan stratejik iş kollarında yabancılara satış tamamen yasaklanıyor.

Maalesef ülkemizde yabancılara satışta hiçbir engel yok. Bir firma uzun yıllar boyunca tüm karını elde etti. Parasını ülkesine götürdü. İşine gelmediği noktada kapatıp çekip gidebiliyor.

Çalışanların yaşayacağı sorunlar ya da bu site kapanması olayında olduğu gibi tüketicilerin zarar görebilme ihtimali olması yabancı şirketlerin umurunda bile olmuyor.

Ticaret savaşlarının başladığı ve her ülkenin kendi şirketlerini koruduğu yeni dünya düzeninde ülkemizin artık yabancı yatırımlarda daha dikkatli olması gerekiyor.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir