Youtube küresel ısınmayı inkâr eden videolarda reklamları engelleyecek

Youtube iklim değişikliğini ve küresel ısınmayı inkâr eden videolarda reklam gösterilmesini engelleyeceğini ve bu videolardan gelir elde edilmesinin önüne geçeceğini açıkladı.

Youtube videolarında Google tarafından sunulan reklamlardaki reklam verenlere, yayıncı iş ortaklarına ve Youtube İş Ortağı Programı İçerik oluşturucularına yeni kural bildirildi.

Google sahibi olduğu Youtube ile birlikte yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğu veya sera gazı emisyonları ile insanlığın iklim değişikliği üstündeki etkilerini reddeden görüşlere sahip tüm videoların reklamlara kapatılacağını açıkladı.

Bilimsel verileri kullanan, bilinçli tartışmalara sahip ve doğrulanabilir bilimsel çalışmaların kullanıldığı küresel ısınma üstüne yapılan videolarda reklamların yayınlanmaya devam edeceği açıklandı.

Kâr amacı gütmeyen Avaaz adlı kuruluşun yaptığı bir araştırmaya göre 2020 yılı içinde küresel ısınma ve iklim değişikliğini reddeden ya da yanlış bilgiler veren videoların 21 milyon kere izlendiği açıklanmıştı.

Youtube ve Google daha önce de korona (COVID–19) aşıları hakkında yanlış bilgi veren ya da yanlış bilgiler ile aşı karşıtı görüşleri savunan içerikleri yasaklama kararı almıştı.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir