Dünyanın en eski bira üretim tesisi bulundu

Mısır Tarihi Eserler ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Mısırlı ve Amerikalı arkeologlar tarafından ortak yapılan kazı çalışmaları sonucu dünyanın en eski bira üretim tesisinin ortaya çıkarıldığı duyuruldu.

Mısır’ın güneyinde yer alan Suhag şehrinin Abidos bölgesinde dünyanın en eski bira üretim fabrikasının bulunduğu belirtildi.

Bulunan yapının milattan önce 3273 ile 2987 yılları arasında ve Mısır’ın ilk firavunlarından Kral Narmer döneminde kurulduğu tahmin ediliyor.

Üretim tesisinin bira üretimi için sekiz büyük bölümden oluştuğu ve her bölümde tahıl ve su karışımını ısıtmak için iki sıra halinde düzenlenmiş yaklaşık 40 çömlek havuzunun bulunduğu açıklandı. Her bir büyük bölümün 20 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde ve 0,4 metre derinliğinde yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Tek seferde 22 bin 400 litre bira üretildiği tahmin edilen tesisin kraliyet ayinlerinde kullanılmak üzere üretim yaptığı tahmin ediliyor. Ayrıca kurban edilme törenlerinde de kullanıldığına dair bazı kalıntıların bulunduğu belirtildi.

1900’lü yılların başlarında İngiliz arkeologlar tarafından böyle bir fabrikanın varlığından bahsedildiği fakat yeri ve tesisin yapısı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşılamadığı belirtiliyor.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir