Haftada bir kere çikolata yemek kalp damarlarına iyi geliyor

ABD’de bulunan Baylor Tıp Okulu bünyesinde çalışan bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonucunda haftada en az bir kere çikolata yemenin kalp damarlarının sağlıklı kalmasını sağladığını gösteren bulgular elde edildi.

Araştırma ve sonuçları European Journal of Preventive Cardiology dergisinde yayınlandı. Son 50 yıl içinde koroner arter hastalıkları ile çikolata tüketimi arasındaki bağlantıyı inceleyen 6 bilimsel araştırmanın sonuçları değerlendirildi.

Toplam 336 bin 289 katılımcı çikolata tüketimleri hakkında bilgi verdiği belirtildi. 9 yılda 14 bin 43 katılımcı koroner arter rahatsızlığına yakalandığı ve 4 bin 667 katılımcının kalp krizi yaşadığı belirtildi.

Haftada en az bir kere çikolata yiyenlerin daha uzun aralıklarla yiyenlere göre %8 oranında daha az koroner arter hastalığına yakalandığı bulgusu tespit edildi.

Daha önce yapılan bilimsel araştırmalarda da çikolatanın tansiyon ve damar zarları için faydalı olduğu bulguları tespit edilmişti.

Çikolata, yangı ve iltihaplanmayı azaltan, iyi kolesterolü yükseltebilen flavanoid, metilksantin, polifenoller ile stearik asit gibi kalp sağlığına faydalı maddeleri içerdiği daha önce belirlenmişti.

Yorum Yazın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir